ماریا یوسفزی
ماریا یوسفزی

ماریا یوسفزی

خلبان زن افغان-آمریکایی در پرواز دور دنیابه کابل رسید

شایسته واعظ، دختر ۲۹ ساله آمریکایی افغان‌تبار با هواپیمای خود به تنهایی به دور جهان سفر می‌کند.

او که اکنون در جریان این سفرش به کابل پایتخت افغانستان رسیده، سفرش را در ماه مه سال روان آغاز کرده است.

او لباس سرمه‌ای رنگ خلبانی به تن دارد و چادر/روسری به رنگ پرچم ملی افغانستان به سر. در میدان هوایی (فرودگاه) کابل با استقبال گرم مردم و رسانه‌ها روبرو شد.

هیجان داشت و لبخند می‌زد. او هیچ احساس بیگانگی با آنهایی که دورش را گرفته بودند، نمی‌کند. با آن که این نخستین دیدارش از سرزمین پدری‌اش است.

می‌گوید به زنان افغان الهام می‌دهد که برای رسیدن به آرزوهای خود سخت‌کوشا باشند.

او در سفر به افغانستان که نوزدهمین سفرش است، با هواپیمای تک‌موتوره اجاره‌ای‌اش نیامده، بلکه با هواپیمای یک شرکت هوایی دیگر آمده زیرا کوهستانی بودن افغانستان برای پرواز با هواپیمای او مناسب نیست.

شایسته در ساعات اولیه رسیدنش به کابل به قصر سپیدار و ارگ ریاست‌جمهوری رفت و با عبدالله عبدالله رئیس اجرایی و محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان دیدار کرد.

هر دو رهبر از شجاعت این دختر افغان تقدیر کردند و آرزو کردند که زنان دیگر افغان نیز مثل او باشند.

شایسته در آمریکا درس خوانده و مدرک کارشناسی ارشد (ماستری) اولش را در رشته هوانوردی از یکی از دانشگاه‌های هوانوردی آمریکا به دست آورده است و در حال حاضر مشغول خواندن ماستری دومش در بخش اداره و مدیریت هوانوردی از همان دانشگاه آمریکا است.

سفر دور جهان او از فلوریدای آمریکا آغاز شده و او تاکنون به هجده کشور در پنج قاره سفر کرده است. کشورهای آمریکا، کانادا، پرتغال، اسپانیا، بریتانیا، یونان، مصر، بحرین و امارات متحده عربی از جمله این کشورهاست.
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان نیز از شایسته تقدیر کرده است

این سفر با کمک‌هایی که از سوی نهاد "پروازهای رویایی" جمع آوری شده، تمویل می‌شود. رئیس این نهاد خود شایسته است.

می‌گوید گزارش‌های خشونت علیه زنان افغان او را آزار می‌دهد و او می‌خواهد با این سفر استثنایی به تمام زنان جهان به خصوص زنان افغان این پیام را بدهد که تا برای رسیدن به آرزوهای خود تلاش کنند.

شایسته با مادر و پنج خواهرش در آمریکا زندگی می‌کند ولی می‌گوید در سفر به دور دنیا از زنان افغان نمایندگی می‌کند و به جهان نشان می‌دهد که زنان افغان نیز می‌توانند و موفق می‌شوند.

پدر او فهیم ارغندیوال در حال حاضر در دفتر رئیس اجرایی کار می‌کند و عموی او عبدالهادی ارغندیوال وزیر پیشین اقتصاد افغانستان بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.